Panfluitles

De Panfluit Praktijk verzorgd op verschillende locaties muzieklessen voor jong en oud. Instromen kan het hele jaar door, maar is wel afhankelijk van het rooster van dat moment. Neemt u gerust contact op voor informatie over de mogelijkheden.

Leerlingen kunnen advies vragen over de aanschaf van een eigen instrument, of een panfluit huren voor maximaal 1 cursusjaar. Er zijn verschillende opties w.b. lesboeken, afhankelijk van leeftijd en interesse. Tijdens de eerste kennismakingsles geef ik advies over de muziekboeken die u aan kunt schaffen voor uzelf of uw kind.

Lessen zijn individueel of in kleine groepjes. Dit is afhankelijk van de aanmeldingen, want alleen bij vergelijkbaar speelniveau en leeftijd plaats ik leerlingen bij elkaar. De lesvormen staan bij het prijsoverzicht.

Vanaf 5 jaar kan er panfluitles gevolgd worden. In overleg kan dit eventueel ook al eerder. Bij kleuters is de muziekles nog voornamelijk auditief: zoveel mogelijk op gehoor, met ondersteuning van kleurnotatie en filmpjes.

Oudere kinderen en volwassenen kunnen het notenschrift leren. Ook werken we aan ritme, klankvorming, blaastechnieken en coördinatie op het instrument.  Daarbij gebruik ik oefeningen maar vooral ook leuke liedjes en nummers die de leerling aanspreken. Iedereen volgt een eigen traject: muziekles is maatwerk!

Lesplaatsen en lesrooster

  • Grave, De Panfluit Praktijk
   Dokter Kanterslaan 175, 5361 ND Grave
   wekelijks op maandag en dinsdag tussen 11 uur en 17.30 uur.
  • Opheusden, De Snellenburg
   Vuurdoornstraat 2, 4043 NS Opheusden
   wekelijks op donderdagavond.
  • Rhenen, Muziekvereniging Ons Genoegen
   Valleiweg 92b, 3911 DG Rhenen
   iedere twee weken op donderdagmiddag.
  • Veenendaal, Muziekschool de Muzen
   Kees Stipplein 72 3901 TP Veenendaal
   wekelijks op woensdagen tussen 14 uur en 19 uur.

Het rooster van de muzieklessen volgt zoveel mogelijk het rooster van het basisonderwijs, wat betekent dat er tijdens schoolvakanties geen muzieklessen zijn.

Overzicht van lesweken per locatie: Lesrooster 2019-2020