Muziek op schoot in GraveMuziek op schoot grave


Voor kleintjes en hun volwassene start er iets nieuws in Grave: Muziek op Schoot!

Muziek op Schoot is muziekles voor (groot)ouders met een baby, dreumes of peuter in de leeftijd van ongeveer 4 maanden tot 4 jaar.

Laat je kindje het eindeloze plezier van muziek ontdekken door samen te zingen, dansen en spelen. Soms met instrumentjes, dan weer alledaagse voorwerpen of enkel en alleen je eigen lijf. Al spelend wordt er stiekem heel veel geleerd: luisteren, wachten, reageren, bewegen, fantaseren… 

Muziek op Schoot staat voor de intimiteit tussen ouder en kind. In de les zullen enkele liedjes je bekend voorkomen en daarnaast leer je ook veel nieuwe liedjes en krijg je inspiratie om thuis verder aan de slag te gaan. De lessen zijn erg afwisselend, met gelegenheid om lekker te bewegen of soms juist rustig luisteren naar het instrument of een muziekfragment. De muziekles begint altijd met een welkomstlied waardoor ieder kind zich gezien voelt. We sluiten ook altijd af met hetzelfde liedje. Daarbinnen zijn er verschillende muzikale activiteiten. Per cursus wordt een muzikaal thema gekozen, om de samenhang binnen de reeks te waarborgen. Door verschillende cursussen achter elkaar te volgen, ervaart je kindje steeds een andere dimensie van muziek.

Al spelenderwijs wordt tijdens de les op professionele wijze de muzikale basis gelegd: het kind ervaart muziek in al zijn soorten, namelijk door zelf muziek te maken, door op muziek gedragen te worden, zelf te bewegen of door gewoon te luisteren. De band met je kind, het van elkaar genieten en samen spelen, staat voorop.

Aanmelden kan via ons aanmeldformulier, via nadja@panfluitpraktijk.nl of  06 160 349 24

 

Herfstcursus
8 lesweken voor €75
10 en 17 oktober; 7, 14, 21 en 28 november; 5 en 12 december.
9:30 – 10:30 (inloop 9:15)
Bibliotheek Grave – Trompetterstraat 2
Vanaf 11 aanmeldingen start een tweede groep om 10:40 (inloop 10:30)
Reservedatum herfstcursus: 19 december.