Korte cursus jeugd

Als eerste kennismaking met de panfluit bied ik een korte cursus van zes lessen aan die gegeven kan worden bij de BSO, Culturele centra, Wijkverenigingen en vergelijkbare instanties. Naast een introductie van het instrument leren kinderen wat het is om muziekles te volgen. Houden ze het vol om thuis te oefenen? Hoe ga je met een instrument om? Is het echt zo leuk als verwacht? Zowel voor kinderen als ouders is dit een perfecte gelegenheid om ‘proef te draaien’!

De cursus bestaat uit zes wekelijkse lessen van 60 minuten in groepsverband. In de groep zitten minimaal vier en maximaal acht kinderen tussen de zeven en elf jaar oud. Voor de duur van de cursus krijgen de kinderen allemaal een panfluit in bruikleen mee naar huis, zodat ze thuis kunnen oefenen en ervaren hoe het is om een eigen instrument te hebben. Bij de lessen zit een werkboekje met daarin de liedjes, technieken en theorie die in de les behandeld zijn.

Korte cursus jeugd* € 325,-
Borg per instrument** € 35,-

Introductieles Panfluit

Deze introductieles is speciaal voor basisscholen en BSOs opgezet. De panfluit is een relatief onbekend instrument, waardoor het voor veel kinderen een bijzondere ervaring is om het te horen en uit te proberen. Dit gebeurt in een les van 60 minuten in de groepen 4 tot en met 6, voor de BSO zeven tot elf jaar.

Er zitten verschillende elementen in de les: het sprookje van Pan en Syrinx over het ontstaan van de panfluit, het uitproberen van het instrument in duo’s of trio’s, het raden van liedjes en voor de oudere kinderen ook het dirigeren van een ad hoc panfluitgroep!
Deze les kan worden ingepland als vervanging van de reguliere muziekles of als extra activiteit ten bate van de muzische vorming. Hieronder vindt u een bestand met een omschrijving van de les.Introductieles*        € 50,-

Voor meer informatie over het boeken van deze cursus kunt u contact opnemen via
nadja@panfluitpraktijk.nl

Omschrijving introductieles (.pdf)

* De prijs is inclusief btw en materiaalkosten, exclusief reiskosten. 
** De panfluiten zijn robuust en kunnen letterlijk tegen een stootje, maar bij schade aan de instrumenten anders dan reguliere slijtage – bv. breuk van een van de pijpjes – is het noodzakelijk meteen voor vervanging te kunnen zorgen. Het is aan de instelling om te bepalen of de borg voor de instrumenten door henzelf of de ouders/verzorgers wordt betaald. Na afloop van de laatste les worden de panfluiten gecontroleerd en als alles in orde is, wordt de borg terugbetaald.