Sprookjes en Verhalen

Verhalen spreken tot de verbeelding, voor jong en oud. In sommige gevallen zijn ze puur vermaak, soms kun je er een wijze les uit leren. Hoe dan ook verbinden verhalen de luisteraars, brengen ze een rustpunt en focus, en een belevenis die lang nawerkt in deze hectische tijden.

Als musicus heeft Nadja altijd verhalen verteld door middel van muziek. Daarbij kwamen ook de verhalen die de panfluit met zich meebrengt: van Pan en Syrinx, koning Midas die tussen Pan en Apollo moest kiezen, zelfs de Britse korte verhalenschrijven Saki heeft zich door Pan laten inspireren. De overstap naar het vertellen van verhalen door middel van woorden was dan ook een logische.

Inmiddels heeft Nadja verschillende verhalen in haar repertoire, met en zonder muziek. Sprookjes, mythen, legenden en klassiekers als Peer Gynt in eigen bewerkingen. Sommige verhalen zijn verwerkt in lessenreeksen voor de basisschool: een reeks van 4 lessen voor kleuters en een reeks van 4 tot 6 lessen voor de onderbouw. Het ontdekken van de kracht van geluid, muziek en verbeelding staat daarbij centraal.

Bent u benieuwd wat Nadja als verhalenverteller voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op via nadja@panfluitpraktijk.nl.

Illustratie door Sanne Gerrits