Project4

Vanuit de gedeelde wens om met een panfluitkwartet kerstconcerten te gaan spelen, ontstond dit prachtige ensemble. De vier panfluitspelende dames vonden elkaar in klank en muzikale doelen. Ieder van hen was gemotiveerd om het samenspel op panfluit naar een hoger niveau te tillen, geïnspireerd door a-capalla koortjes die rond de kersttijd zo vaak prachtige liederen ten gehore brengen. Hoewel vooral bekend van de Engelssprekende wereld, is ‘caroling’ ook in Roemenië een oud gebruik, het land waar de panfluit van dit kwartet zijn wortels heeft. Zangers lopen al zingend om hun dorp heen, om zo de zegen voor het nieuwe jaar af te roepen. Met dit prachtige beeld voor ogen heeft Project4 hun eerste programma ten gehore gebracht en het bizarre 2020 muzikaal gedag gezegd.

Gevieren bewijzen de dames dat bekende panfluitklassiekers, vierstemmige kerstliederen, oude muziek, eigentijds werk en zelfs nieuw gecomponeerde stukken prachtig klinken op de gemêleerde verzameling panfluiten van Duo Mugurel – Marlies de Roos en Nadja Spooren – in samenwerking met Carina Bossenbroek en Henske Bakker.

Voor meer informatie en boekingen kunt u mailen naar nadja@panfluitpraktijk.nl.

Kerst 2020

Vanwege de huidige Covid-19 zijn alle fysieke concerten tot ons grote verdriet afgelast. We hebben de hulptroepen ingeschakeld van Reijnen Licht & Geluid, die ons hebben geholpen een Live Stream op te zetten die dindag 22 december plaats heeft gevonden.

De live stream was een groot succes – ons sympathieke thuispubliek kwam zowel tijdens de streaming als naderhand met hartverwarmende reacties. Dank jullie wel! Het was vreemd om zonder publiek te spelen, met enkel microfoon en camera’s om ons heen. Maar het was desondanks geweldig om tóch te kunnen spelen en dit bijzondere programma met zoveel luisteraars te kunnen delen.

We missen het spelen als kwartet enorm. Dit project startte met de intentie om zeker 10 concerten te spelen. De werkelijkheid en de pandemie haalden ons echter met rasse schreden in, waardoor we uiteindelijk slechts op twee locaties drie concerten ten gehore hebben kunnen brengen. Wij zijn daarom vastbesloten om onze nog ruim aanwezige ideeën ook het volgende seizoen met het publiek te delen! Geniet voor nu even na met een van onze favorieten uit het Kerstprogramma van 2020: een positieve noot in alle chaos.

De musici

Marlies de Roos (1982) behaalde in 2005 haar Bachelor of Education aan de Marnix Academie te Utrecht. Maar naast de passie voor onderwijs, was er ook de passie voor muziek. Ze speelde al haar hele leven op hoog niveau panfluit en besloot haar hart te volgen. Om haar serieuze keuze voor dit beroep te bezegelen, heeft Marlies in 2015 de conservatorium opleiding “Docerend Musicus Klassiek / Bachelor of Music” volbracht aan de Schumann akademie. Sinds 2016 is ze fulltime werkzaam in de muziek, o.a. via haar Muziekpraktijk Avenis.

Nadja Spooren (1983) studeerde in 2010 af aan het conservatorium van Amsterdam voor het hoofdvak panfluit, waar zij had gestudeerd bij Matthijs Koene. Sindsdien werkt ze als uitvoerend en docerend musicus in het zuiden en midden van Nederland via de Panfluit Praktijk. Na een jarenlange vriendschap met Marlies was het tijd om ook samen de muziek te gaan verkennen: Duo Mugurel was een feit. Ze is ook te horen als helft van het Duo Vicini, samen met gitarist Roel van Riel.

Henske Bakker (1987) studeerde Docent Muziek aan het conservatorium in Zwolle, met bijvak panfluit bij Liselotte Rokyta. Na drie jaar vervolgde ze haar panfluitstudie door hoofdvak panfluit te gaan studeren aan het conservatorium van Amsterdam. Daar studeerde ze bij Matthijs Koene. Ook volgde ze masterclasses bij o.a. Radu Nechifor, Vasile Raducu en Michel Tirabosco. In juni 2011 heeft ze haar Bachelor of Music gehaald en is sindsdien regelmatig op het podium te vinden.

Carina Bossenbroek (1993) studeerde panfluit bij Liselotte Rokyta, door wie ze nog altijd gecoacht wordt. Tijdens vele concertreizen en masterclasses bij o.a. Gheorghe Zamfir, Radu Nechifor, Boris Rudenco, Vasile Iovu, Gheorghe Rizea heeft ze een brede kennis van de panfluit opgedaan en haar muzikaliteit verder ontplooit. Ze werkt regelmatig mee aan concerten en CD opnames van koren en diverse musici.