Panfluitles volwassenen

Volwassenen kiezen er om uiteenlopende redenen voor om panfluitles te volgen. Vaak wordt een oude hobby weer opgepakt of is er na werk of gezin tijd vrij gekomen om een nieuwe hobby te beginnen. Soms is het de behoefte aan een nieuwe uitdaging die je scherp houdt, of een gezamenlijke activiteit met een vriend of vriendin. Bij aanvang van de lessen zal ik dan ook altijd informeren wat je als cursist hoopt te bereiken, zodat we op een passende manier panfluit gaan spelen.

Met een (twee)wekelijkse muziekles kunnen beginners en gevorderden uit de voeten. Bij de starterscursus zit bijvoorbeeld een 12-pijps panfluit en een lesboek waarin de basistechniek van het panfluiten en het notenschrift worden uitgelegd. Speel je al langer panfluit, dan zullen we werken aan het uitbreiden van technische vaardigheden, theoretische kennis en muzikale expressie. Eigen inbreng van muziek en samenspel met vrienden of familie zie ik graag in de lessen terug.

Lesplaatsen en lesrooster

  • Grave, De Panfluit Praktijk
   Dokter Kanterslaan 175, 5361 ND Grave
   wekelijks op dinsdagen tussen 11 uur en 17.30 uur.
  • Nijmegen, Cordium – centrum voor groei en ontwikkeling
   De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen
   wekelijks op dinsdagen tussen 19 uur en 21 uur.
  • Opheusden, De Snellenburg
   Vuurdoornstraat 2, 4043 NS Opheusden
   wekelijks op donderdagavond.
  • Rhenen, Muziekvereniging Ons Genoegen
   Valleiweg 92b, 3911 DG Rhenen
   iedere twee weken op donderdagmiddag.
  • Veenendaal, Muziekschool de Muzen
   Spiesheem 54 3907 NJ Veenendaal
   wekelijks op woensdagen tussen 14 uur en 18.00 uur.

Het rooster van de muzieklessen volgt zoveel mogelijk het rooster van het basisonderwijs, wat betekent dat er tijdens schoolvakanties geen muzieklessen zijn.

Overzicht van lesweken per locatie: lesrooster 2017/2018

Let op: i.v.m. zwangerschapsverlof worden de lessen in Grave, Opheusden, Rhenen en Veenendaal tot de zomervakantie waargenomen door Gemma Gielen en Marlies de Roos. De lessen in Nijmegen komen te vervallen en worden hervat in september, met de start van het nieuwe schooljaar.