Panfluitles jeugd

Panfluitles heeft voor kinderen allerlei voordelen. Dit wordt uit steeds meer onderzoeken duidelijk. Zo was in een speciale muziekeditie van ‘De Psycholoog’ uit april 2014 te lezen dat muziek de “sociale afstemming en samenwerking kan stimuleren”. Iets verderop stond het volgende: “het volgen van muziekles kan een positief effect hebben op de leesvaardigheid, het ruimtelijk inzicht en intelligentie van kinderen.” En niet te vergeten: muziek maken is leuk!

Gemiddeld genomen kan je met muziekles beginnen vanaf zeven jaar, maar dat is ook afhankelijk van het kind. Een proefles is gratis, dus kom het gerust uitproberen. Het basisprincipe van de panfluit is niet moeilijk en de klank is prettig om te horen. Vanaf de eerste les werk ik met liedjes, die we met zingen en naspelen aanleren. Als geheugensteuntje gebruiken we in het begin kleurnotatie. Daarna komt ook het notenschrift aan bod.

Voor kleuters is er de mogelijkheid zich aan te melden voor groepsles in Grave en Veenendaal. Lessen zijn 45 minuten met een zeer afwisselende opbouw. Er wordt niet alleen gewerkt aan het panfluitspel, er is ook ontzettend veel aandacht voor de brede muzikale ontwikkeling. Denk hierbij aan stemontwikkeling, maatgevoel, grove en fijne motoriek en muzikaal geheugen. Spelenderwijs worden al deze aspecten van het muzikale talent van de kleuters aangesproken. Ouders wordt gevraagd zoveel mogelijk aanwezig te zijn omdat herhaling thuis onmisbaar is.

Lesplaatsen en lesrooster

  • Grave, De Panfluit Praktijk
   Dokter Kanterslaan 175, 5361 ND Grave
   wekelijks op maandag en dinsdag tussen 11 uur en 17.30 uur.
  • Opheusden, De Snellenburg
   Vuurdoornstraat 2, 4043 NS Opheusden
   wekelijks op donderdagavond.
  • Rhenen, Muziekvereniging Ons Genoegen
   Valleiweg 92b, 3911 DG Rhenen
   iedere twee weken op donderdagmiddag.
  • Veenendaal, Muziekschool de Muzen
   Kees Stipplein 72 3901 TP Veenendaal
   wekelijks op woensdagen tussen 15 uur en 19 uur.

Het rooster van de muzieklessen volgt zoveel mogelijk het rooster van het basisonderwijs, wat betekent dat er tijdens schoolvakanties geen muzieklessen zijn.

Overzicht van lesweken per locatie: Lesrooster 2018-2019