Logo KleuterMuziek: een gele ster en muzieknootjes in vrolijke kleuren.

Ieder kind geniet van muziek. En ook hier is het gezegde ‘jong geleerd is oud gedaan’ goud waard. Met deze cursus speciaal voor kleuters en hun (groot)ouders leert je kind hoe stem en lijf meekomen met de muziek die ze horen. Zo ontstaat een stevige muzikale basis. Of je nu zingend door het leven wil gaan of ooit een instrument wil leren bespelen, dankzij KleuterMuziek krijg je een heleboel muzikaal gereedschap!

Nieuwsgierig? Kom dan naar een van de proeflessen!
zaterdag 29 juni en zaterdag 31 augustus van 10 tot 11 geven Janneke en Nadja een proefles KleuterMuziek. Je kan proeven van de sfeer en kennis maken met de docenten en de locatie: de danszaal van Catharinahof Grave. We starten met een half uur liedjes en spelletjes. Daarna is er tijd voor vragen en gesprekken.
Als je je tijdens een van de proeflessen inschrijft, krijg je 10% korting op de cursus!

Wat gaan we doen?

We werken spelenderwijs aan een heel aantal muzikale vaardigheden. De belangrijkste zijn maat- en ritmegvoel, grove en fijne motoriek, toonhoogte herkennen, stemgebruik en repertoire kennis. Maar ook meerstemmigheid, bijvoorbeeld door in canon te zingen, interpretatie van muziek, het uitdrukken van emoties, muziektermen, samenwerken en het voorbereiden van notenbeeld. Dat doen we door heel veel liedjes te zingen rond de verschillende thema’s. Die liedjes worden op allerlei manier ingezet om de kinderen (en soms ook de grote mensen!) hun stem, lichaam en de muziek beter te leren kennen en begrijpen.

Alles gaat op gehoor, er komt geen boek aan te pas. Auditief, zoals dat in de muziek wordt genoemd. Je kleuter hoeft dus geen schriftje of boek te hebben. Wel is er een groepsapp om de liedjes op te delen. Tijdens de lessen worden er allerlei materialen gebruikt. Soms wordt er ook gevraagd om thuis iets te knutselen, kleuren of bedenken. Zingen hoort er uiteraard altijd bij, maar geloof ons, dat gaat eigenlijk vanzelf!

De lessen zijn op zaterdagochtend van 10 tot 11 in de danszaal van Catharinahof Grave. De eerste les is op 21 september. Er zijn 10 lessen voor de kerstvakantie en 10 lessen na de kerstvakantie. Alle lessen worden live op een (elektrische) piano begeleid. Er zijn daarom twee docenten bij alle lessen. Janneke Veekens doet de muzikale begeleidingen. Nadja Spooren heeft de lessenreeks geschreven en leidt de groep. De groep bestaat uit minimaal tien en maximaal twintig kinderen. Zijn er meer aanmeldingen, dan starten we een tweede groep.